Covid fatigue? Eller bare blek men fattet?


Oppskrift på grønn nærings-boost finner du lenger nede i teksten. Smoothier er en enkel måte å få i seg godt med grønt og gode næringsstoffer gjennom en litt mørkere vinter enn vi er vant til. Følg med på bloggen for tips til å holde kropp og sinn oppe gjennom denne rare og for mange tunge tida <3 Yoga og helsetips for både kropp og sinn.


Akkurat nå føles vinteren ekstra lang for mange. Lite lys lenge, og få lyspunkt i form av sosial aktivitet grunnet covid.


Som tingenes tilstand er nå, gleder jeg meg ekstra til timene med undervisning på Trondheims beste kampsport-senter Evolve Academy Trondheim, og live bedrifts-yoga online, der vi faktisk får sagt hei og sett snurten av hverandre. Vi opplever kanskje at vi setter pris på mindre enn det vi tidligere tok for gitt?


Alt det rare mange av oss lever nå, var jo ikke en tanke en gang før. Utenom de gangene NRK sendte historiske dokumentarer om svartedauden og andre rariteter.. "Det skjer jo ikke oss". .


Dette er noe de færreste av oss har klart å sette oss inn i eller omfavne som ny hverdag, uten at det har att på kreftene. For omstilling krever energi, og for de som har fått mer å frykte, går det med enda mer energi. Vi må huske at omstillingene går hardt utover hverdagen til mange som allerede er sårbare: enslige, familier med en inntekt, folk med psykiske utfordringer osv. Har du noen i din (tidligere) omgangskrets som kunne trenge en liten hilsen, videosamtale, blomster på døra, gå en tur eller kanskje kjenner du noen som har mista inntekt som kunne trengt ei kurv med god mat og litt oppmerksomhet?


Viktigst av alt, trenger vi metoder for å styrke oss selv gjennom utfordrende tider, styrker du deg selv kan du gi litt mer til andre også. En måte å ta vare på seg selv mentalt, er å anerkjenne de utfordrende følelsene man opplever, og gi seg selv aksept for de, som du ville gitt en god venn. For vi stiller ofte større krav til oss selv, enn vi ville gjort fra vår beste venn. Og dette er virkelig ei god tid å snu på den, for du trenger en god bestevenn i deg selv gjennom tider med mindre sosial omgang.


"Ok, jeg er sliten og lei meg, og det er greit" er et eksempel. Hva trenger jeg nå?Jo, jeg trenger litt hvile, kanskje trenger jeg å grine litt, eller le litt av en morsom film, eller snakke med en god venn på tlf. Vi må huske at det er lov å være sliten og lei av alt dette.

Covid Fatigue er en reell ting. Mange blir utslitt av alle uforutsigbare omstillinger.


Om du begynner å praktisere ubetinget vennskap mot deg selv, som i eksempelet over, og begynner å gi deg selv fysisk påfyll som styrker deg hver dag, så begynner det virkelig å monne. For da forteller du underbevisstheten din at "jeg er verd å ta vare på".


Små rutiner som varmt sitronvann om morgenen, kjenne på og akseptere hvordan du føler deg, og gi deg selv det du trenger mentalt. Og nærings-tette smoothies med oppsamla sol kraft vil gi deg et godt boost både mentalt og fysisk. Prøv det hver dag i en uke, og kjenn hvordan det påvirker deg?


Enkel grønn smoothie:


1 banan

Frosset spinat

3 ss chiafrø

Frosset ananas

1 Pære eller grønt eple

1 Kiwi

3 ss havregryn

1-2 ss sitronsaft om du liker den syrlig

ca 1/2 liter vann, men tilpass etter hvor tykt du vil ha den


Frisk energi-boost som drikkes best på to mage å morran, eller etter litt sitronvann og evt en kopp kaffe/te om du drikker det. Om du spiser først, vil det ta lengere tid å ta opp næringen i smoothien, og prosessen gjennom systemet tar lengere tid ( det kan begynne litt gjæringsprosesser i tarmen, som for noen gir luft i magen). Så tom mage altså!


Nyt! Og kjenn at næringsstoffene pipler ut i cellene dine, gir deg ny kraft og energi, fiberet og vannet i smoothien hjelper deg å rense tarmen litt og at du har gjort noe bra for deg selv, fordi du fortjener det :)


Så kan du jo ta en kort yoga-session fra bloggen i løpet av dagen når du trenger å få i gang kroppen litt.


Lys og kjærleik!


Vi sees snart på andre siden.